Herken je je als bedrijf in onderstaande situatie:

Als bedrijf binnen de elektrotechniek krijg je veel opdrachten binnen. Door toenemende drukte ben je op zoek naar goed personeel, waarvan je op aan kan.  Het vinden van ervaren personeel is in deze arbeidsmarkt erg lastig, maar je wil opdrachten ook niet laten lopen. Hierdoor kom je met je handen in het haar te zitten, want hoe los je dit probleem uiteindelijk op? 

Laat Bdifrent je helpen als volwaardig partner

Met onze aanpak komen jouw opdrachten toch niet in gevaar. Bdifrent is gespecialiseerd in het vinden van zij-instromers binnen de elektrotechniek. Mensen zonder ervaring, maar wel met de wil en passie om te switchen naar de elektrotechniek. Hier ligt de toekomst! Wil je meer weten over onze aanpak? Lees dan direct deze pagina!

Welk traject gaat een zij-instromer volgen:

We weten dat bedrijven nieuwe mensen graag snel productief hebben. We sturen zij-instromers daarom niet 2 jaar de schoolbanken in om onnodige vakken te behalen. We helpen zij-instromers met doelgericht certificaten te behalen en zo voldoende kennis bij te brengen. Een zij-instromer komt 4 dagen werken en gaat 1 dag per week naar school (GO college). Dit gaat via een exclusieve techniekopleider, waarbij veel kennis in huis is.

 

Welke certificaten en kennis gaat een zij-instromer opdoen:

 • VCA vol: Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Veilig en gezond kunnen werken.
 • KT-A basis: Werking en de theoretische basis van een koudesysteem
 • Basis elektronica: Elektriciteitsleer, waaronder analoge en digitale techniek
 • F-gassen cat. 2: Fabricage, montage en rapportages van koelinstallaties
 • Elektrotechniek basis: Gericht op gebouwinstallaties
 • Multimeter: Kunnen werken en weten wat je doet met de multimeter

Dit is het basis traject. Dit rond de zij-instromer het eerste jaar af en voor elk onderdeel ontvangt de zij-instromer een erkend certificaat of bewijs van deelname. Wil je dat de zij-instromer nog meer kennis op gaat doen, dan is dat mogelijk. Na een jaar kan de zij-instromer in gezamenlijk overleg ook gaan voor het gevorderde traject. Daarna nog niet uitgeleerd? Koppel er dan een BBL-traject aan vast!

Hoe starten we met dit traject:

Als alle stappen doorlopen zijn en de juiste zij-instromer is gevonden dan gaan we het traject starten. Het basis-traject is voor 1 jaar, waarbij je een vast tarief per gewerkt uur betaalt. Bijkomende factoren, zoals ADV/ATV of andere volgens CAO geldende factoren komen bovenop dit tarief. Dit kunnen we op voorhand niet bepalen, waardoor dit los staat van het vaste tarief. Uiteraard bepalen we vooraf het tarief hiervoor. Wij verlonen de zij-instromer volgens de geldende CAO van jouw bedrijf. De zij-instromer wordt voor 1 jaar gedetacheerd en Bdifrent blijft daardoor juridisch werkgever. Hieronder een opsomming van de voordelen hiervan:

 • 1 vast uurtarief voor de gewerkte uren
 • De zij-instromer is in dienst van Bdifrent, hierdoor geen risico voor de opdrachtgever bij langdurig ziekte, verlof etc.
 • De volledige loonadministratie wordt geregeld en het daarbij behorende pensioen en vakantiedagen
 • 1 op 1 opvolging van CAO, waardoor de zij-instromer gelijk wordt behandeld als de eigen medewerkers
 • Begeleiding tijdens de opleiding vanuit Bdifrent en GO college
 • Volledige vergoeding van de opleiding door Bdifrent
 • Leververplichting vanuit Bdifrent bij aangaan opdracht
 • Na 1 jaar kosteloos over te nemen, want het doel is nog steeds een vast contract bij de opdrachtgever
 • Uurtarief verandert niet, ook al heeft de zij-instromer steeds meer ervaring en certificaten

Kort gezegd: geen risico en je weet precies waar je aan toe bent! 

Omscholen doen we samen met GO college

GO college is een exclusieve techniekopleider. Bij GO college staat de student centraal en krijgt iedere student een goede begeleiding. De opleiding is speciaal voor mensen die zich willen ontwikkelen binnen de techniek. Kleine klassen met mensen met dezelfde passie, dat is waar de zij-instromer terecht komt. Zodra iemand wil starten met omscholen hoeft de zij-instromer niet te wachten tot september of maart. De student kan ieder moment instappen, waardoor de ontwikkeling niet stilstaat.

Interesse in dit traject met Bdifrent?

Vul dan onderstaand formulier in!

Heb je vragen of heb je liever een maatwerk traject?

Neem dan contact met ons op!