Voor de trainingsweek begint

De zij-instromer komt nog een keer langs voor een gesprek en rondleiding om zo een gevoel bij elkaar te krijgen. Als dit voor beide kanten bevalt dan gaat Bdifrent de training inplannen met de kandidaat en het bedrijf. Na de training heeft de zij-instromer voldoende theoretische basiskennis opgedaan om een vliegende start te hebben en kan dan na de trainingsweek direct starten! Volgens de 70-20-10 principe hebben wij nu de "10" volbracht. Nu is het belangrijk om praktijkervaring op te doen volgens de "20".

Wat kun je verwachten na de trainingsweek?

Na de trainingsweek start de basis operator met een gedegen theoretische kennis direct de week erop. Hierbij regelen wij voor jou:

  • De arbeidsovereenkomst en bijbehorende afspraken
  • Een volledig verzorgde en vliegende start met alle benodigde informatie voor de basis operator
  • Werkschoenen (S3)
  • Mogelijkheid tot het kosteloos volgen van cursussen, denk aan een heftruckcertificaat, BHV en/of VCA
  • Nauwlettend contact en hulp bij vragen en/of opmerkingen

 

De eerste werkdag

Om goed te kunnen starten als basis operator is het essentieel dat er een goede trainer/mentor klaar staat voor de operator. Dit is vaak een operator met veel ervaring die de kennis kan overdragen aan de nieuwe operator. Het is dus erg belangrijk dat dit van te voren goed geregeld is, zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is.

 

Na de eerste werkweek hebben we weer even contact om te kijken wat je eerste indruk is geweest van de basis operator en de theoretische kennis. 

 

Na de eerste werkweken

De eerste werkweken zijn vooral even wennen en meekijken voor de basis operator. Na de eerste werkweken gaat de basis operator op een gegeven moment de dingen binnen het proces steeds beter leren kennen en begrijpen.  De basis is al meegekregen binnen de trainingsweek, maar de praktijk leert de basis operator pas in de fabriek zelf. Uiteindelijk gaat de ervaren operator de basis operator loslaten en in het diepe gooien, zodat de basis operator zelfstandig de shift kan werken. De basis operator blijft uiteraard onder het toeziend oog van de ervaren operator, maar voert wel al zelfstandig taken uit. Hoe meer de basis operator doet en meemaakt hoe sneller het proces zal gaan!


Volwaardig operator

Na weken/maanden getraind te zijn is de basis operator klaar om aan de slag te gaan als volwaardig operator. De basis operator heeft geen hulp meer nodig van een ervaren operator en kan zelfs andere mensen dingen uitleggen of zelfs trainen!

 

Uiteraard blijven er altijd storingen of momenten komen die nieuw zijn, omdat je nooit volledig uitgeleerd bent. Dat geldt niet alleen voor de basis operator, maar ook voor ervaren operators. Dat is juist wat het vak als operator zo leuk maakt!

Ons doel is bereikt: Overname!

We hebben gezamenlijk ons doel bereikt. De operator wordt kosteloos overgenomen!

Ons doel is vanaf dag 1 het toewerken naar de juiste basis als operator met daarbij als ultieme doel een contract bij de werkgever!

 

Zodra de basis operator is overgenomen verdwijnen wij uit het zicht, maar zullen we je nooit vergeten. Zo blijven we ook dan nog beschikbaar voor vragen of hulp!

Interesse in een goede samenwerking met Bdifrent?

Vul het onderstaande formulier in of neem contact met ons op!

Zijn er vragen of heb je liever een maatwerk traject?