Wesley van der Stelt - Recruiter ICT & Techniek

Marcel van Pelt - Founder

Steven van Pelt - Recruiter ICT & Techniek


2017

In 2017 wordt Bdifrent opgericht door Marcel met het idee om studenten te helpen aan een stageplek, waarbij de student veel kan leren. Vanuit de praktijk kreeg Marcel al snel door dat studenten vaak de "mindere" taken kregen. Hierdoor werden studenten niet daadwerkelijk klaargestoomd voor de toekomst. Bdifrent ging daarom op zoek naar unieke stageplekken, waarbij de student goed opgeleid wordt en gezien wordt als volwaardig medewerker.

2018

In 2018 maakten Steven & Wesley hun entree bij Bdifrent. Met twee jonge ambitieuze mannen erbij, kan Bdifrent zich verder ontwikkelen. De focus blijft gericht op studenten, maar Bdifrent ziet ook kansen voor starters op de arbeidsmarkt. Starters staan aan het begin van hun carrière en hebben goede begeleiding nodig, om zo de juiste keuze voor hun toekomst te maken. In theorie lijkt de juiste keuze maken makkelijk, maar in de praktijk is dat heel anders gebleken. Jonge mensen krijgen veel invloeden van buitenaf en moeten daarin soms nog gestuurd worden. Bdifrent gaat met deze starters aan de slag en helpt hen aan een mooie toekomst!

2019

In 2018 & 2019 heeft Bdifrent veel starters geholpen aan een mooie toekomst, dit samen met prachtige opdrachtgevers. Hierbij ziet Bdifrent dat snel handelen op de arbeidsmarkt van groot belang is. Starters willen een leuke plek hebben waar zij zichzelf continu kunnen ontwikkelen. De vraag binnen de ICT & Techniek is enorm hoog en Bdifrent springt hier direct op in. De combinatie van ICT & Techniek ligt Bdifrent erg goed, door de vele raakvlakken tussen ICT & Techniek. Door de grote vraag aan goede medewerkers binnen de ICT & Techniek heeft Bdifrent besloten zich verder te ontwikkelen binnen deze vakgebieden. 

2020

2020, het jaar van de wereldwijde pandemie. Bdifrent geeft echter niet op en kiest voor een volledige specialisatie binnen de ICT & Techniek. Met de eerder opgedane kennis, weet Bdifrent de juiste snaren te raken. Daarnaast kiezen Steven & Wesley beiden voor een opleiding binnen de techniek, waar Marcel al veel kennis heeft van ICT. Hierdoor kunnen alle vraagstukken, op verschillende niveaus worden aangenomen door Bdifrent en kan er op niveau meegesproken worden. 

2021

In 2021 gaat Bdifrent verder met het specialiseren binnen de ICT & Techniek. Binnen de ICT is er héél veel mogelijk, maar Bdifrent is zich binnen de ICT gaan richten op IT beheer. Hier ligt namelijk de passie binnen de ICT voor Bdifrent! Techniek is een breed begrip met veel mogelijkheden. De meeste kennis heeft Bdifrent opgebouwd in de procestechniek in verschillende branches van food tot chemie. Daarnaast heeft Bdifrent meer dan voldoende kennis van andere vakgebieden binnen de techniek, waaronder installatietechniek &  elektrotechniek. 

2022

Bdifrent gaat verder met haar toekomstgerichte visie. In deze moeilijke, maar ook uitdagende arbeidsmarkt, blijft Bdifrent zich verbeteren. Het vinden van ervaren mensen binnen de ICT & Techniek is nog steeds mogelijk, maar wordt met de dag minder. Mensen met ervaring worden veel benaderd en hebben meer dan 100 opties om uit te kiezen, iedereen vist in dezelfde vijver. Bdifrent heeft daarom een nieuw plan van aanpak gemaakt om in deze tijd toch mooie stappen te kunnen verwezenlijken. De focus gaat naar mensen vinden met de wil en de capaciteiten om een vak te leren, maar vroeger wellicht een heel andere keus hebben gemaakt qua opleiding. Dit zijn mensen met een goed denkniveau en de wil om zichzelf te ontwikkelen. Dit is dé manier gebleken om als bedrijf goede mensen te binden voor openstaande vacatures!

2023

Bdifrent gaat verder met de ingeslagen weg en de aanpak werkt. Bestaande samenwerkende partijen spreken hun waardering en vertrouwen in Bdifrent uit. De inhoudelijke kennis van ICT en Techniek, de betrokkenheid bij de partners en de oprechte aandacht naar onze mensen, samen maken we er een succes van. Dit jaar zien we kansen bij onze huidige partners, maar ook zeker bij nieuwe. Partners die geloven in onze filosofie, wij vinden mensen met passie voor het vak, die open staan voor inhoudelijke opleidingen en groei van hun persoonlijke vaardigheden. 

2024

Bdifrent gaat een nieuwe samenwerking aan met Lentiz en zo ontwikkelen zij samen een leertraject voor in de procestechniek. De training wordt volledig geregeld door Lentiz door een ervaren trainer uit het vak. Bdifrent heeft de training samen met Lentiz samengesteld en gekeken naar de behoeftes uit de praktijk.