Leerling operator


Ben je op zoek naar een operator functie, waarbij je ook direct je Operator B diploma kan gaan behalen? Wil je graag alles meemaken en proeven binnen een bedrijf om vervolgens aan de slag te gaan in een 5-ploegendienst? Onze opdrachtgever zoekt een leerling operator!

 

Als leerling operator begin je de eerste maanden in dagdienst. Je gaat alle afdelingen van het bedrijf af, zodat je goed weet wat er gebeurt binnen het bedrijf. Daarna kan je de keus maken om aan de slag te gaan op 1 van de 2 afdelingen als operator. Binnen deze afdeling word je opgeleid door een ervaren operator welk jou de fijne kneepjes van het vak gaat leren. Je begint bij de basis en gaat steeds meer uitvoeren en zelfstandig kunnen. Je kunt de keus maken voor de volgende afdelingen:


Hot-end: het hete gedeelte van de fabriek waar de bierflesjes gemaakt worden. Hier ben je voornamelijk bezig met mechanische werkzaamheden, zoals het ombouwen en bijstellen van de machine en zorg je ervoor dat er geen grote fouten in de bierflesjes zitten. Als je houd van sleutelen en goed tegen warmte kan is dit de juiste plek voor jou.

 

Cold-end: hier komen de flessen afgekoeld aan en worden de flessen gecontroleerd op specificaties van de klant. Je bent dus voornamelijk bezig met kwaliteitscontrole en zorgt ervoor dat er geen foute flessen naar de klant gaan, dit kan namelijk grote gevolgen hebben voor de consument. Ook hier ga je sleutelen, maar dan met kleine onderdelen.

 

Uiteraard kan je ook beide afdelingen gaan leren, zodat je allround inzetbaar bent. Aan het begin ga je je alleen focussen op 1 afdeling, zodat je daar alle ins en outs weet.

 

Je begint direct met je Operator B opleiding. Dit doe je samen met klasgenootjes. Zij volgen hetzelfde traject als jij, waardoor je elkaar kunt helpen. Je krijgt op locatie les en dit wordt afgestemd met jouw werkrooster. Je opleiding behaal je binnen 2 jaar, waarna je de optie krijgt om voor je Operator C diploma te gaan. In de 5-ploegendienst werk je 2-2-2. Je start met 2 ochtenddiensten, 2 middagdiensten en dan 2 nachtdiensten. Vervolgens ben je 4 dagen vrij.

 

Functie eisen

- MBO/HAVO werk- en denkniveau

- Woonachtig omgeving Leerdam of bereid zijn te reizen
- De wil om direct te starten met je Operator B opleiding

- Bereid om in een 5-ploegendienst te werken

- In het bezit van eigen vervoer om op locatie te komen

- Goede communicatieve vaardigheden in de Nederlandse taal

- Een probleemoplossende mindset

- Technisch inzicht

 

Bedrijfsprofiel

Onze opdrachtgever is gevestigd in Leerdam en is een toonaangevende speler in het maken van bierflesjes. Zij hebben meerdere fabrieken in verschillende landen over de gehele wereld. Binnen het bedrijf wordt veel waarde gehecht aan kwaliteit en veiligheid. Er hangt een informele sfeer met een duidelijk beeld over de fabriek en de operators.

 

Arbeidsvoorwaarden

- Startsalaris afhankelijk van je leeftijd

- 29% ploegentoeslag bovenop je salaris, zodra je de ploeg in gaat

- 24 vakantiedagen

- Werk voor de lange termijn, met als doel een vast contract

- Bonus bij het afronden van een jaar van je opleiding

- Reiskostenvergoeding

- Operator B opleiding op kosten van de zaak