‘Het liefst word ik Kamerlid’

Terug naar Nieuws
bol stageplek vinden? Bdifrent helpt je op weg.

‘Het liefst word ik Kamerlid’

ALLEMAAL MBO’ERS | Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) in de provincie Utrecht telt ongeveer 48.000 leerlingen. In een serie portretten vandaag Bas van Hees (18) uit Culemborg. Hij houdt van geschiedenis en neemt graag iedereen mee in zijn verhaal.

Ga je op vakantie deze zomer?

,,Momenteel ben ik nog aan het werk in de plaatselijke supermarkt als groenteman. Nog even en dan ben ik twee weken vrij, maar ik ben niet iemand die op vakantie gaat. Ik houd niet erg van warmte. Ik wil nog wel eens naar Scandinavië gaan of terug naar de Ardennen, waar ik me helemaal kan verdiepen in de Tweede Wereldoorlog.”

Heeft geschiedenis je speciale interesse?

,,Ja ontzettend. De periode na de middeleeuwen interesseert me enorm en in het bijzonder de Tweede Wereldoorlog. Tijdens mijn stage en werk in het onderwijs vind ik het gaaf om aan kinderen mijn kennis over te brengen. Soms doe ik dit aan de hand van een thema en verkleed ik me in stijl. Laatst heb ik samen met twee klasgenoten van het mbo de oorlog tussen de Vikingen en Engelsen nagespeeld bij de Lek.”

Kreeg je vroeger zelf ook zo les op school?

,,Nee, ik kan me niet herinneren dat het zo ging. Volgens mij hadden wij als klas ook geen onderwijsassistent. Ik heb me toen ik jonger was altijd wel bedacht: ik ga het anders doen. Bij alles waar ik in de klas over wil vertellen, kijk ik of er een filmpje, muziek of kleding van is. Ook vind ik het uitdagend om zowel de uitblinkers in de klas als de kinderen die extra zorg en aandacht nodig hebben, mee te nemen in m’n verhaal.”

Deel dit artikel

Terug naar Nieuws