‘De wereld ligt aan mijn voeten’

Terug naar Nieuws

‘De wereld ligt aan mijn voeten’

Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) in de provincie Utrecht telt ongeveer 48.000 leerlingen. Jongeren met toekomstplannen en dromen. In een serie portretten vandaag Nino de Jong (19) uit de stad Utrecht, die elke dag op zoek is naar nieuwe ideeën.

Wat ga je deze zomer doen?

,,Een paar weken doorwerken om geld te verdienen. Ik kan blijven bij het bedrijf waar ik stage loop. We maken software, vooral voor webshops. Daarna ga ik 2,5 week op vakantie om tot me zelf te komen. Ik ga mee met mijn ouders naar Italië en vlieg daarna naar Londen. Rondhangen met vrienden. Aan het einde van de zomer werk ik weer een week en dan begint mijn tweede stage.”

Wat wil je later worden?

,,Moeilijk, ik denk er veel over na. Het lijkt me leuk om een software- developmentbedrijf te hebben. Het lijkt me vet om apps te maken die geld opleveren, maar ook wat voor de community betekenen. Bijvoorbeeld een met alle tijden voor alle films, ongeacht welke bioscoop. Mensen hebben er een ander beeld bij, maar het ontwikkelen van software is erg creatief. De wereld ligt aan je voeten. Ik denk ook wel eens aan Defensie: militaire inlichtingen verzamelen.”

Deel dit artikel

Terug naar Nieuws